Mecsekvidék Egyesület

Pályázatok

2014-2020 Leader Pályázatai

Felhívásaink

LEADER pályázati felhívások és ezek mellékleteinek elérhetősége - hol keressük őket?

A Mecsekvidék Egyesület Helyi Fejlesztési Stratégiájában nevesített pályázati kiírások felhívásai hiteles formában kizárólag a Magyar Államkincstár (MÁK) oldalán érhetők el.

A pályázati felhívásokat a következőképpen lehet megtalálni:

  1. Kattintsunk az alábbi linkre (vagy írjuk be a böngésző keresőjébe és nyomjunk egy ENTER-t!)
    https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

  2. A bejövő “VP Leader – Helyi felhívás kereső” oldal Helyi Akciócsoport legördülő menüjét nyissuk meg (katt a nyílra!), majd válasszuk ki a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület-et (katt a névre).

  3. Ezután kattintsunk a “Keresés” gombra! Ha jól csináltuk, akkor megjelenik a Mecsekvidék HACS valamennyi kiírt pályázati felhívása!

  4. Ha tudjuk, hogy ezek közül melyik érdekel minket, akkor csak annyi teendőnk van, hogy a jobb oldali “Letöltések” gombra kattintunk. Ekkor egy két elemből álló legördülő menü jelenik meg! A lehetőségek közül (Felhívás letöltése / Felhívás mellékletei) bal egérgombbal történő kattintással tudunk választani, mely hatására megindul a letöltés!

Megnyílik VP6-19.2.1.-60-15-20 Mikrovállalkozások meglévő tevékenységeinek fejlesztése című felhívásunk!

2022.11.16-án megnyitjuk fent nevezett felhívásunkat!

Sajnos plusz forrást nem kaptunk, így csak egy kisebb összeget tudunk kipályáztatni, mely a visszahulló forrásokból származik. A szűkös forráskeret miatt nem fogunk tudni minden kérelmet támogatni, ezért az alábbiakat kérjük mindenképpen vegyék figyelembe:

Felhívás 3.4.1.3. Egyéb elvárások pontja alapján:

“A támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtása előtt a HACS munkaszervezet elektronikus levelezési címére (info@mecsekvidek.hu), értelemszerűen kitöltve, cégszerűen aláírva el kell küldenie a felhívás 8 sz. mellékletében található projektterv adatlapot. A hiánytalanul kitöltött adatlapot a HACS ellenőrzi és legkésőbb a szakasz zárási napot megelőző napon iktatószámmal ellátott igazolást küld vissza a támogatást igénylőnek, ezzel igazolva az előzetes konzultáció elfogadását. A visszaküldött, HACS által aláírt és iktatott igazolás csatolása a támogatási kérelemhez nem szükséges, de a projektterv HACS általi elfogadása kötelező a kérelem benyújtásához. Az konzultáció visszaigazolásának feltétele megfelelően kidolgozott adatlap benyújtása, részletes projektterv bemutatása. A szakasz zárási dátumok előtt legalább 8 nappal benyújtott projekttervek kaphatnak igazolást. A korábbiakban, másik felhíváshoz kapcsolódóan kiállított konzultációs igazolás nem elfogadható!”

Tehát fentieket figyelembe véve, a szűkös forráskeretre tekintettel csak az a kérelmező kaphatnak konzultációs igazolást, akinek a projektterv adatlapja kifogástalan, teljes, a HACS a beérkezett projekttervek közül kiemelkedőnek értékeli, illetve céljai minél inkább illeszkednek a HFS-hez. A konzultációs igazolás alapjogosultsági feltétel, így annak hiányában a kérelem automatikusan elutasításra kerül!

A felhívást a következő szakasznapon (11.30) zárni fogjuk további források visszahullásáig!

A 2014-2020 programozási időszakban megjelent felhívásaink és támogatásra javasoltak listája:

VP6-19.2.1.-60-1-17 Induló és működő vállalkozások eszköz és telephely fejlesztése:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-2-17 Turisztikai termékek és attrakciók:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-3-17 Helyi termék koordinált piacra jutása:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-5-17 Hagyományőrző, művészeti és kulturális csoportok működésének, tudásuk megszerzésének, továbbadásának támogatása. Hagyományőrző és kortárs programsorozatok támogatása: NINCS TÁMOGATHATÓ KÉRELEM

VP6-19.2.1.-60-7-17 Ifjúsági közösségek szerveződésének és programjaik támogatása. Animátorok képzésének és működésének támogatása:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-8-17 Civil szervezetek működésének, szervezetük fejlesztésének és együttműködésük támogatása:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-9-17 Településfejlesztési programmal rendelkező települések számára gazdaságfejlesztési, vagy közösségfejlesztési célú programok megvalósítása:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-10-17 Helyi tájértékek állapotjavítása. Helytörténeti gyűjtemények, tájházak életre keltése programokkal. A meglévő értéktárak bővítése, közös értékleltár létrehozása:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-11-17 Régi mesterségek tanulása, a hagyományok és az örökség őrzéséhez szükséges tudás megszerzése:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-14-19 Működő mikrovállalkozások támogatása:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-15-20 Mikrovállalkozások meglévő tevékenységeinek fejlesztése:
HBB által támogatásra javasoltak listája

VP6-19.2.1.-60-16-21 Helyi fejlesztések támogatása:
HBB által támogatásra javasoltak listája

A VP6-19.2.1.-60-16-21 „Helyi fejlesztések támogatása" című felhívás keretében nyertes pályázók beküldött szakmai beszámolói:

Ellend Községi Önkormányzat beszámolója és fotódokumentációja (2022.05.24)
Beszámoló | Fotók

Husztótért Egyesület (2023.01.19.)