Szieberth Puszta Kft.

A Szieberth Puszta Kft. 3298345996 projektazonosítójú projektje a megvalósítási szakasz végéhez közeledik.

A Mecsekvidék Egyesület HACS által meghirdetett VP6-19.2.1.-60-16-21 kódszámú felhívásnak köszönhetően lehetőségünk nyílt támogatott eszközbeszerzésre.

A célokat és lehetőségeket mérlegelve úgy döntöttünk, hogy a felhívással összhangban rakodógépet szerzünk be. Az EVERUN ER2500 típusú gép mind telephelyen belüli, mind azon kívüli anyag- és eszközmozgatást is lehetővé

A gazdálkodásunkban található területek több, mint fele ökológiai minősítéssel bíró zöldségnövény termesztését jelenti. Ezek esetében vegyszerek kijuttatása tilos. A tápanyag utánpótlását partnerünk által készített ökológiai minősítéssel rendelkező zöld komposzt által tudjuk biztosítani. Jelenleg a szerves trágya kijuttatását bérmunkában tudjuk végezni, szerves trágyaszóró eszköz beszerzése jelenleg folyamatban van. A rakodógépnek köszönhetően azonban már most is, a bérmunkában dolgozó kijuttatás kiszolgálását el tudjuk látni. Saját szerves trágya kijuttató eszközünk beszerzése után azonban a teljes műveletet saját erőből tudjuk majd megvalósítani.

A gép teljesítményében meghaladja azokat, amik hasonló árszínvonalon kaphatóak, azonban károsanyag-kibocsátása, így környezeti terhelése is jóval alacsonyabb azoknál.

A leszállítás, üzembe helyezés, pénzügyi rendezés megtörtént.

A gép forgalomba helyezése és az arculati elem beszerzése folyamatban van.

IMG 7383

IMG 7384

IMG 7385

IMG 7386