Baksa

 

 

Települési alapadatok

 

 

Település megnevezése: Baksa

Polgármester: Tóth Gábor

Jegyző: Takácsné Jauk Ibolya

Népességszám: 861 fő

Települési önkormányzat elérhetősége: 72/472-521

Cím: 7834. Baksa, Petőfi S. u. 5

Fax: 72/372-011

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HonlapcĂ­m: www.baksa.hu

 

 

 

 

 

Bemutatkozás

 
 
 

 

A Pécstől 16 kilométerre lévő falu ma a leggyorsabban növő baranyai települések egyike, ahol a születések száma is növekszik.

A baksai horgásztó. A tópart juniálisok, találkozók színhelye is

A település a múltban sem volt népesebb, mint ma, sőt: 1970-ben 710 lakosuk volt, 1995-ben 773, 2002-ben 786, tavaly már 814, és ma 826. A születések száma is emelkedik: jelenleg 55 óvodásuk van a körzetből, de két év múlva már 70-en lesznek, a körzeti általánosba 177-en járnak. Pécs közelségének köszönhetően Baksa közlekedési adottságai sem roszszak, noha az önkormányzat most tárgyal a közlekedésiekkel, hogy a busz Görcsönyből 13 óra körül Baksára is jöjjön át, hogy a dolgozók a 14 órakor kezdődő műszakot elérjék. Egyébként a környéken is több kisebb-nagyobb vállalkozás, helyi munkaadó van – ez is magyarázza, hogy Baksa nem csupán megtartja a lakosságát, de sok fiatalt csábít letelepedésre. Pedig ma már az önkormányzat által kínált telkek ára is meghaladhatja a 2 millió forintot. Az elmúlt tíz-tizenöt évben félszáznál is több ház épült, most újabb 40, általában 1000 négyzetméteres házhely kialakítását tervezik. A Mezőszél utca szomszédságában terveznek utcákat nyitni, és igény szerint lehetőség lesz újabb telkek kiparcellázására is. Korszerű telefon- és gázvezeték-hálózatuk van, az összközműhöz egyelőre a szennyvíz-csatorna még hiányzik, de reményeik szerint erre sem kell hosszú évekig várniuk.

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Baksa

http://www.baksa.hu/weblappont/oldalnev/baksa/weblap/cimlap/nyelv/magyar

http://www.pecsikisterseg.hu