Mecsekvidék Egyesület

PROJEKTJEINK

Mecsekvidéki Tükör

Mecsekvidéki tükör – konferenciák és workshopok (2022)

A Mecsekvidék  Helyi Közösség Egyesület, mint LEADER Helyi Akciócsoport aktív résztvevőként és szervezőként már második  programozási időszakát zárja.

A 2022-tavaszától őszéig tervezett programok alkalmával a most záruló időszak (2014-2020) tapasztalatait, eredményeit, illetve az előttünk álló feladatokat szeretnénk együtt áttekinteni, megvitatni.

Kiemelt cél az is, hogy az új programozási ciklusra (2021-2027) vonatkozóan közösen fogalmazzuk meg a kiemelt fejlesztési irányokat, ezáltal olyan Helyi Fejlesztési Stratégiát hozzunk létre, mely teljes mértékben a helyi igényekre épül.

A mögöttünk álló időszakban Helyi Fejlesztési Stratégiában meghatározott céloknak megfelelően kerültek kiírásra a felhívások.

Ennek eredményeképpen: 32 településről 165 pályázat kapott nyertes határozatot, így 605 270 840 forintnak megfelelő támogatást nyertek el.

Terveink szerint a két konferencia átfogóbb képet ad majd az elvégzett, illetve az előttünk álló munkákról, míg a műhely munkákon egy-egy témát járunk körbe, szakemberek segítségével.

Fotókiállítással is készülünk, amely reményeink szerint hűen prezentálja a megvalósult projektek sokszínűségét, hasznosságát. Az egyes helyszíneken természetesen látható lesz a vendégek számára.

HelyszínekIdőpontTémák
Orfűmájus 26.Teret a (Mecsek)Vidéknek! - konferencia
Nagykozár június 9. Hagyományőrzés és a nemzetiségek identitásának megőrzése
Keszüjúnius 23.Közösségfejlesztés nehézségei az agglomerációban
Pogányaugusztus 18. Tájházak, helytörténeti gyűjtemények szerepe a helyi közösségek életében
Cserkútszeptember 9.Turisztikai és helyi termékek fejlesztése
Ócsárdszeptember 29. Helyi élelmiszerek feldolgozás és piacra jutása
Kozármislenyoktóber 14. Merre tovább Mecsekvidék? - LEADER konferencia

A rendezvényeken készült fotókat megtalálhatják honlapunkon, a Galéria/HACS menüpontban, valamint facebook oldalunkon (Mecsekvidék Leader). Az egyes helyszíneken megtartott előadások anyagait a lap alján tekinthetik meg.

Letölthető előadások